Címlap 2011 évi HÍRMONDÓK 2011. Augusztusi Hírmondó

2011. Augusztusi Hírmondó

Rendelet az elhanyagolt épületek felújítási kötelezettségére,    --   égig érő  gaz az Avason,  --  hőségriadó,   --  Augusztus 20.  --  Brahms: Magyar táncok borospoharakon előadva....

Kötelező olvasmány - reméljük olvassák a Polgármesteri hivatalban is -  Hogyan kell renbe rakatni fél év alatt az elhanyagolt borházakat?  Székelyföldön megoldották!  Itt olvashatod: Udvarhelyi HiradóNaponta "füvezek".    Most feljelentést teszek.    >  Itt olvasható  <


Természetrajz:     A Keret egy nagyon változatos lény. Sok fajtája van. Keret nélkül a kép nem akasztható a falra. Keret nélkül Józsi Bácsi nem tud járni. A jó állampolgár viselkedési normái Keretek közé vannak szorítva. Általánosságban véve, Keretre az élet minden területén szükségünk van.  Keret nélkül akár meg is halhatunk.  (tovább..)


HŐSÉGRIADÓ !

Az országos tisztiorvos hőségriadót rendelt el, állítólag aug. 26. -ig, péntekig. A bemondó szerint naponta 2 liter folyadékot kell meginni! Hozzá tette humorosan hogy persze vizet. ..

De mit csináljon szegény pincegazda? Amikor sok pincesoron víz nincs, vagy ha visz is fel demizsonban, igyon 35 fokos vizet?

Pincehideg bor viszont mindig kéznél van!  Számoltam: A bor általában 11% alkohol tartalmú. Tehát 89%-a víz. Ha a 2 liter víz 89%, akkor 2 / 0,89=2,24 liter bort kell meginni. Ebből 2 liter víz jut a vesének,    a maradék két és fél deci a májnak.  Igen ám, de akkor hogy vezet haza a szegény pincegazda?  A KSH statisztikái szerint a balesetek 11%-át ittas vezetők okozzák.  Tehát 89%-át a józan vezetők, akik  a statisztika alapján sokkal több balesetet okoznak! 

HIÁNYOS és összefüggéstelen tehát a rendeletek kiadása Magyarországon!  Követelem,  hogy ha az országos Tisztifőorvos hőségriadót rendel el, akkor  ezzel összhangban az országos Rendőrkapitány is rendelje el, hogy a pincegazdákat tilos legyen szondáztatni és büntetni!  

Legyen már végre következetes a rendeletek alkotása!


Kalendárium:  Ez mind a mai napon történt, persze az évszám nem az idei. A hónapot és a napot kell csak beállítani, és sorolja az adott dátumra eső eseményeket, növekvő évszámmal! Érdekes és tanulságos történelem óra.

Rövid beszámoló:  Augusztus 20. este-éjszaka Bogácson: A nagyjából 40 pincéből álló pincesoron kb. 4 ezer ember ünnepelt.  Ehhez képest Miskolcon 30-szor ennyi a pince, vendég nuku.  Nem kellene egy szakmai tanulmányút a város vezetőinek Bogácsra?  Egyébként az egyik pincében ott volt a június 3.-i borversenyünk egyik különdíja, a feliratozott szódásüveg! 

SZENZÁCIÓS zeneszám!  Borivóknak kötelező betanulni - ugyanolyan hangszeren mint a videón!   A vizsga dátumát még idén kitűzzük! Brahms: 5. magyar tánc!

Erre emlékszik még valaki?

alt

(a Panoráma Presszó az Avas tetején a kilátó mellett )


A honlapunkon a VIRTUÁLIS SÉTA menüpontban található fotókat,  - pincesorok fotóit és az összes eddigi rendezvény fotóit ki tudjuk írni CD-re annak, aki ezt e-mail-ben jelzi.


Miskolcon 1 nap alatt rendet lehet  tenni !  > itt olvashatod! <

2011. Augusztusi tennivaló:

Megkereste a Miskolczi Pincék Asztaltársaságát a cserépfalui Pincevölgy Egyesület az alábbi felhívással:

alt

Fentiek értelmében azok a pincetulajdonosok, akik ott szeretnék tudni boraikat a borgalériában, vegyék fel a kapcsolatot a Miskolczi Pincék Asztaltársasága elnökségével.

A Cserépfalui Pincevölgy egyesületről  >> Itt olvashatsz bővebben <<


altAugusztus 20.   Államalapító Szent István Király ünnepe

Olvasnivaló:

VASÁRNAPI UJSÁG  Augusztus 20.

 


terkep