Címlap 2011 évi HÍRMONDÓK 2011. Júniusi Hírmondó

2011. Júniusi Hírmondó

Borverseny,  trianon,  felvonulás az Operafesztiválon,  nyitott pincék, .....


Július 3: Vasárnap RÉGISÉGVÁSÁR !


altVENDÉGKÖNYV  / pincekönyv / nyílt a felső vízszintes menüsorban. Remélhetőleg nem kell majd cenzúrázni.

Mikor voltál utoljára moziban? >> FILMHIRADÓ ! <<

A hír friss, a fotók nem:  TÉLI KÉPEK a NAGYSZENT-BENEDEKI pincesorról

2011.  Június  27:  Honlapunk a Német nyelvű Wikipédiára is felkerült a linkajánlóba ( a lap alján, "Weblinks" ) , így most már német nyelvű ismertető is került a felső menüsorba.

2011. Június  22:  Honlapunk megjelent a Miskolc.lap.hu információs portálon. >> itt olvashatod bővebben<<

2011.  Június  18:  Miskolci bor és marhapörkölt a Kisavas Arnóti soron.

2011.  Június 17-18: Fröccsfesztivál a Nagyavason, az AVASI BORÚT EGYESÜLET szervezésében, az Operafesztivál alkalmából.  >>  Jelenleg ennyit tudunk     itt olvashatod  <<

2011.    Június  18: 

            Nyitott pincék a Nagyszentbenedeki pincesoron (Tapolcai úton, egyetemi uszodával szemközti domboldal.)

alt

(A Nagyszentbenedeki nyitott pincék fotósorozata ide kattintva nézhető meg)

2011. Június 15: Ma este teljes holdfogyatkozás!  Távcső,  fényképezőgép,  (és egy pohár bor ) és nézd, mert állítólag látványos lesz !

2011. Június 9-én részt vettünk az Operafesztivál megnyitó felvonulásán. >> Itt olvashatsz róla <<

 2011. Június 3-4 BORVERSENY

alt

A  >>   MEGHÍVÓ és a nevezés részletei valamint a képes riport: itt olvasható << .


„ nem is miskolczi az, kinek legalább egy borházzal ellátott pincéje nincs”


Haladjunk a technikával!  >> USB-s borcsapoló << közvetlenül a termelő boraiból on-line ! Ha nem akarsz fáradni a borminták személyes bevitelével, így is megoldhatjuk! Nem ismerünk határokat!
Június 4.-én sajnos ez is aktuális lesz.   Tartsd magad, nemzetem!

alt

Adósunk Európa

HELYZETKÉP

A helyzet nem kielégítő. A villamosok tele vannak, nem lehet ülőhelyet kapni. Disznóság, hogy ezeknek a nyavalyás szegényeknek még mindig annyi pénzük van, hogy villamoson járjanak. Ha a munkabéreket és a kisfizetéseket leszállítanák, mindjárt kitűnő lenne a város közlekedése.

Persze, ezzel még nem lenne rendben minden. Még maga a közlekedés sem. Azok a nyomorúságos gyalogvánszorgók állandóan veszélyeztetik a motociklistákat. Addig másznak, vánszorognak, míg egyszer csak a motociklista nekiszalad egy ilyen csúszómászónak és elüti - a "szerencsétlenség okozója" meghal, a szegény motociklista pedig fölhorzsolja a térdekalácsát. Be kellene tiltani a szabad járás-kelést mindazoknak, akiknek nincs motociklijük és autójuk.

A terméssel is baj van. A termés jónak mutatkozik, lesz kenyér bőven. De ennek megint csak az lesz a következménye, hogy a szegények teletömik majd a bendőjüket, és nem akarnak dolgozni. Ha véletlenül netalántán rossz lesz a termés, akkor a kenyér ára magától fog emelődni, de ha jó lesz, akkor elővigyázatosságból még idején fel kell emelni a kellő magasságra.

A köznép fényűzése példátlan. Vannak olyan proletárlányok, akik kalapot hordanak. Láttam olyan munkást, aki egy stanicliból ananászepret evett! Vajon hogy juthatott hozzá? Láttam olyan munkanélkülit, aki délelőtt kint őgyelgett a ligetben, és a park legszebb részletében leült egy padra. Hát nincs ez tiltva? Közrendészetünk még jelentékeny kiegészítésre szorul. Az első cselekményt - a kalaphordást - rangbitorlásnak; a másodikat - az ananászeper-evést - másokat illető javak jogtalan elpusztításának; a harmadikat pedig - a parkban ülést - szemérem elleni vétségnek kellene nyilvánítani, és szigorúan büntetni.

A Körúton láttam, hogy egy munkáskülsejű ember ezer koronát adott egy koldusasszonynak. Ez is valóságos botrány. Mert hogy szabad egy ilyen proletárnak az életképtelen elemek táplálásával azoknak létét meghosszabbítani és az állam szempontjából haszontalan emberanyagot gyarapítani! És miből adhat egy munkás ezer koronát egy koldusnak? Honnan vette! Biztosan lopta! Körülnéztem, a közelben sehol rendőrt nem láttam. Ez is tűrhetetlen! Miért nem jut minden tíz lépésre egy rendőr!

1926; Nagy Lajos : Képtelen természetrajz.

 


terkep