Címlap 2011 évi HÍRMONDÓK 2011. Májusi Hírmondó

2011. Májusi Hírmondó

Avasi séta,  új menűpontok,  látogatókat számláló földgömb....

Május 1.-től újabb 4 menüvel bővült a honlapunk:

A legfelső sorban: TÁMOGATÓINK  és   ENGLISH ,  A turkálóban: >>STATISZTIKA<<   és a lap alján a világatlasz, zászlókkal és pontosabb találatszámlálóval. MÁS:  Cikk jelent meg az Avasról a MINAP-ban.


Május 4.  Történelem érettségi.  A gyerekek túl vannak rajta. És mi felnőttek?

Gondolatok, idézetek:

....2012 első negyedévében, tehát miután a 2011 évi népszámlálás adatait feldolgozzák, valószínűleg meg fogjuk tudni, hogy a tízmilliós "lélktani határt" már régen, még 2010 előtt átléptük. Visszafelé. Ám ha meg is tudjuk - Kit fog ez érdekelni?

.....A XX. sz. első felében Ravasz László református püspök látva az „egykéző”, elnéptelenedő falvakat és a városi kis családokat, keserűen hirdette „Azé az ország, aki teleszüli”.

.....A szakirodalom „kisebb súlyú, vagyon elleni bűncselekménynek” nevezi a termény- és jószáglopásokat, a mezőgazdasági és háztartási felszerelések eltulajdonítását.....

.....A sötétséget nem karddal, hanem gyertyafénnyel lehet eloszlatni....

.... A HUN birodalom 2200 éves alapítást ünneplik  Mongóliában.  ( és nálunk? Hol a nemzeti öntudat? )


Május 7:  SÉTA az AVASON   

alt

2011. május 7.-én szombaton  a Miskolczi Pincék Asztaltársasága és az Avasi Borút Egyesület hagyományteremtő avasi sétát  szervezett  a polgármesteri hivatalból meghívott vendégeinek és tagjainak.  Rövid >>  cikk, fotókkal illusztrálva << itt olvasható.

Köszönjük a pincét nyitó pincegazdáknak hogy szívesen fogadták és legjobb boraikkal kínálták a sétáló társaságot, hogy meséltek pincéjük történetéről, hogy igazi kincseket ismerhettünk meg.  Köszönjük a szakácsnak a rendkívül ízletes ebédet. Köszönjük a támogató cégeknek!

Friss: A  > MINAP fotói itt láthatók <

A támogatók figyelmébe ajánljuk a "TÁMOGATÓK" menűpont >>  most frissített oldalát.<<


Május 12 : Kitekintő:  Kopárabbak az erdélyi szőlőhegyek

Május 17: a lap alján a forgó földgömbön láthatod, hogy aki éppen be van jelentkezve, az honnan nézi a honlapunkat. Ha több vendég is van de csak egy zászló, akkor azonos városból vannak.


    MI   MINDENT KELLENE CSINÁLNI !

"..Meg kellene már végre kezdeni az építkezéseket. Mindenekelőtt tíz templomot, tíz kaszárnyát, tíz börtönt és száz internáló barakkot meg egy kártyavárat kellene építeni.

Be kellene hozni a víz- és kenyéradót. Mosdóvízadót, szappanadót, levegőadót.

Föl kellene emelni a villamosjegy árát és a házbéreket.

Szaporítani kellene a villamos- és autóbusz-ellenőröket. Az ellenőr-rendszert ki kellene terjeszteni a jegyen kívül a zsebre, a múltra, a szándékokra.

Föl kellene találni a munkabér nélküli dolgozót.

Meg kellene engedni, hogy a luxusautók százhúsz kilométeres óránkénti sebességgel rohanjanak az utcákon; akiért kár lenne, az úgysem jár gyalog.

Vissza kellene állítani az ősi igazságszolgáltatást, például aki kenyeret lop, annak le kellene vágni a kezét.

El kellene rendelni az Alföld homokosítását, a kötelező vályogépítkezést, deszkapadló nélkül. Föl kellene találni a mesterséges tüdővészt.

Korlátozni kellene a levegőfogyasztást.

Idegen valutát kellene hamisítani.

A közerkölcsöket meg kellene tisztítani benzinnel, szappannal, meleg vízzel és kefével. Esetleg porszívógéppel.

Büntetni kellene az öngyilkosságot. Például sikeres öngyilkosság után az öngyilkost főbe kellene lőni, és ezenfelül ötven évi hivatalvesztésre ítélni.

Új titkos társaságokat kellene fölállítani.

A verebeknek a csiripelést szigorúan el kellene tiltani. Destruktív verebek üldözésére föl kellene állítani a repülőrendőrséget.

Én nem értem, nem csinálnak semmit, nem történik semmi, nincs ebben az országban semmi iniciatíva.

1926 ; Nagy Lajos: képtelen természetrajz

 


terkep