Címlap 2011 évi HÍRMONDÓK 2011. Áprilisi Hírmondó

2011. Áprilisi Hírmondó

Husvét,  honlapunk a Wikipédián,  7000 látogató,  terror Perecesen....

A "Szőlőről  borról tudni kell"  menü tartalma változott:

Cime: Bor szavunk csodás története

Minél több magyar ismerje meg, hogy mik az igazi gyökereink.

Április 3. Egy Pecérvölgyi pincetulajdonosnak köszönhetően a VIRTUÁLIS SÉTA menüpont 53 darab PECÉRVÖLGYI PINCESOR FOTÓVAL egészült ki !    >>Nézd meg itt! <<

Április 5. Honlapunk a WIKIPÉDIÁN ! ( Véglegesen ott vagyunk április 14-től! )

A részleteket a TURKÁLÓ-ban a RÉGEBBI HÍREK-ben olvashatod. Köszönjük a WIKIPÉDIÁNAK !!!

Április 10: A Kisavas utolsó 7 db fotója is felkerült a virtuális sétába, a Zsolcai sor legvége.  Sajnos a fotózás során leginkább a "MENTSÜK MEG" menüpont  szaporodott jó néhány pincével.

Április 12: 6 és fél hónap alatt elértük a 7000 látogatót!  Erre koccintsunk! Az olvasói kör felmérése átkerült a TURKÁLÓ-ba a RÉGEBBI HÍREK-be.

Április 12:  770 évvel ezelőtt volt a muhi csata. Az országos  sajtó valahogy elfelejtett róla megemlékezni.  >> olvass róla néhány mondatot, megérdemlik Őseink ! <<

Április 22:  >> A FÖLD napja <<

Április 23: >>Pontosan 100 évvel ezelőtt ez volt a téma<<

Április 25.  Ma estétől hivatalosan:

alt

>>Teljes terjedelemben itt olvashatod.<<


Április 28:  Honlapunk ott van az angol nyelvű Wikipédián is!

Április 28. Túl vagyunk 8.000 látogatón. Ezen belül is, áprilisban eddig több mint 2.000 ember tévedt a honlapunkra. Sikerült kitenni egy VILÁGATLASZT a honlap legaljára ( majd nézd meg) ami egy zászló kirakásával jelzi, hogy a világ mely csücskéből nézegetik Miskolc csodálatos pincesorait!  Tudnivaló: a világatlasz számlálója ma délután indult, emiatt 8.000-el kevesebbet mutat, mint a bal oldali menüben lévő, a honlap születésekor kirakott számláló. Egyébként rákattintva részletes statisztikát is szolgáltat.

További áprilisi hírek:

>>Áttörés utcára folyó szennylé ügyben<< - mivel a többi  pincesoron is hasonló a helyzet, (nem csak a BÁBONYI BÉRCEN) a több éve folyó szélmalomharc eredményét a Települések Megmaradásáért Egyesület (-Szemes István elnök -) felénk küldött levele alapján a nyílt levelek menüpontban olvashatják.

Amint látható, sikerült megoldani a videók beágyazását a honlapunkba. Ezután filmes kedvű tagtársaink vidóra is vehetik a pincesorokat, és ha feltöltik a youtube-ra, akkor ide be tudjuk rakni !


>>SZEMÉT BEJELENTÉSE FÉNYKÉPPEL<<
Közzé tesszük Szemes István levelét. Érdemes a linkre kattintva, a Magyarország térképet és Miskolcot is  kinagyítva megnézni, illetve helyszínt, fotót feltölteni. Idézzük:
Tisztelt Pincetulajdonosok!
Környezetvédelmi minisztérium honlapján lehetőség van a szeméthelyzetet bejelenteni fényképpel. Javaslom, minél több illegális lerakót jelöljenek be, rövid leírással, fotóval a szemetet jelentek menüpont alatt. Én már felraktam csomót, hadd lássák mekkora szemétdomb ez az ország. Ez a minisztérium honlapja...
http://www.teszedd.hu/index.php?site=hol
Üdvözlettel:
Szemes István

Gondolkoznivaló:

....Miért beszélünk kínaiul a lényeges dolgokról?

,....Az ember lassan megérti a világot, s aztán meghal. Megérti a tüneményeket és az emberi cselekedetek okát. Az öntudatlanság jelbeszédét...mert az emberek jelbeszéddel közlik gondolataikat, feltűnt neked? Mintha idegen nyelven, kínai módon beszélnének a lényeges dolgokról, s ezt a nyelvet aztán le kell fordítani a valóság értelmére.

( Márai Sándor)

>>Ez kivételesen nem kínaiul van írva: Terror Perecesen <<

Már a lap mottója is szöget üt az ember fejébe:  "Hír az, amit eltitkolnak, a többi hirdetés"


Annak idején történelem tanárunk azt mondta, hogy a történelem az élet tanítómestere.

Olvasni kellene....    Edmund Burke  220 évvel ezelőtt leírta:

A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit.


Kellemes ünnepeket kívánunk!

 


terkep